Rate this item
(1 Vote)

Beste Gay Entrepreneur

image15

Fijn dat ik mij hier aan jou mag voorstellen! Mijn naam is Job Zwemmer. Als business coach help ik homo ondernemers die verder willen groeien naar een zichtbare en florerende onderneming. Onlangs ben ik contact gekomen met Paulo Oliveira, de eigenaar van gayentrepreneurs.nl. In het gezellige Zuid-Limburgse hebben wij onder het genot van een wijntje gesproken over onze bijzondere raakvlakken binnen de (zakelijke) gay community. Wij geloven in het potentieel van de deelnemers en de kracht van het netwerk!

Daarom hebben wij besloten om een grotere meerwaarde te bieden aan de deelnemers van gayentrepreneurs.nl. Door het leveren van interessante content én het creëren van onderlinge interactie kunnen wij elkaar versterken. Versterken in persoonlijke en zakelijke groei, zichtbaarheid en in business. Heb jij een goed idee over de wijze waarop wij dit kunnen vormgeven? Plaats een reactie of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons!

Verwijzingen op websites, bloggen en social media zijn goede manieren om de zichtbaarheid van je onderneming te verhogen. Het draagt bij aan de know – like – trust-factor. Potentiële klanten leren je daarmee kennen (know), waarna zij jou mogelijk leuk gaan vinden (like). Een gedeelte van de ‘likers’ gaat jou vervolgens vertrouwen (trust). En een aantal ‘trusters’ zal uiteindelijk een product of dienst van jou overwegen.

Zelf heb ik gemerkt dat het face-to-face contact de beste bijdrage levert aan de ‘trustfactor’. Bezoek daarom met enige regelmaat een event, netwerkborrel of conferentie. Vooral voor mensen zoals ik, die wat minder affiniteit hebben met social media, is dit een goede manier om je zichtbaarheid (dus aantal klanten) te vergroten. Toch merk ik in mijn omgeving dat niet iedereen staat te springen om een netwerkevent te bezoeken. De drie meest voorkomende bezwaren:

Mijn doelgroep loopt niet rond op netwerkevents
Dat geloof ik direct. De kracht van netwerkevents ligt echter in de tweede graad. Jouw kansen liggen niet primair bij de mensen die je daar ontmoet, maar wel in hún netwerken. Je hebt maar een beperkt aantal mensen nodig om een veel groter publiek te bereiken. En een aanbeveling levert de leukste en meest gemotiveerde klanten op! Soms pas weken of maanden later, maar toch!

Ik hou er niet van om een verkooppraatje te houden
Dat hoeft ook niet. Het is beter om een ander te laten praten dan zelf de hele tijd aan het woord te zijn. Zorg vooraf dat je een vraag paraat hebt voor als iemand op je afstapt met het geijkte “wat brengt jou hier?” Jouw antwoord in de trant van “Ik zoek iemand die mij meer kan vertellen over –probleem van jouw doelgroep-“, levert vaak voor jou nuttige informatie en verwijzingen naar interessantere netwerken op.

Ik spreek niet graag onbekende mensen aan
Vraag of je als gastspreker op het event mag optreden. Deze fantastische tip kreeg ik van een ondernemer die er moeite mee heeft om op vreemden af te stappen en een één-op-één gesprek te voeren. Spreken voor publiek, een in zijn ogen veilige anonieme massa, vond hij geen enkel probleem. “Ik had mijzelf in nog geen tien minuten gepresenteerd. Na afloop kwamen er tal van mensen op mij af die een praatje wilde maken. Daar hoefde ik niets voor te doen. Heb er zelf een aantal deals aan over gehouden!”

Tot zover enkele tips over netwerken. Hoe kijk jij hier tegenaan? Aanvullingen zijn meer dan welkom!

Hartelijke groet en succes!

Job Zwemmer
Bright Level Business Coaching

Meer tips en advise? Schrijf je in op de gratis Bright Level Flits op de website of facebook. Je maakt dan meteen kans op een gratis business consult!

house  Terug naar Newsblog

 

Gay Entrepreneurs

Gay Entrepreneurs is in het leven geroepen om een netwerk te creëren tussen homo ondernemers in Nederland en België. Onder het motto “groeien door verbinding” wil ik samen met jullie de handen ineen slaan.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten binnen ons netwerk! Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

New members

LisboaB.02.Timo-Descamps02.JeroenKijkindeVegte03.Maxwellnes07.Job-Zwemmer06.EgbertjanKroes

B.09.Fabio02.MartijnRoost212.SailorDudesderrek brouwerB.02.Jens07.MarcJoosten

01.ABaumann0308.Soho213.MaleExplorer201.AllanVosBelle-vie07.-Martijn-Bruil

Quotes

99.02ErolOztan

Erol Oztan, Architect

Het bundelen van krachten kan alleen maar versterkend werken. Be the Change.