Rate this item
(0 votes)

Kwart zzp'ers actief op marktplaats

image9

- Ruim 23 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) gebruikt online marktplaatsen om opdrachten binnen te halen.

Dat blijkt donderdag uit het thema-onderzoek 'Marktplaatsen' van de ZZP Barometer, waaraan dit kwartaal 1673 zelfstandigen deelnamen.

De helft van de zzp’ers geeft aan bij een tot vijf marktplaatsen ingeschreven te staan. Vier van de vijf zzp'ers hebben in de afgelopen jaren een of meer opdrachten via deze marktplaatsen binnengesleept.

De grootste marktplaatsen in Nederland zijn Freelance.nl, Werkspot.nl, Marktplaats.nl en Victor Mundi. Volgens de directeur van Freelance.nl neemt het aantal zelfstandigen op online marktplaatsen toe. Het aantal leden op zijn platform steeg de afgelopen vijf jaar van 60.000 naar 235.000.

Betalen

ZZP’ers lijken verdeeld over de vraag of marktplaatsen betaald moeten worden. Ruim 30 procent is bereid te betalen, maar 44 procent is dat niet.

Een meerderheid wil wel betalen "als er voldoende relevante, exclusieve en rechtstreekse opdrachten beschikbaar zijn". Voorwaarde is dan ook dat er gratis kennis gemaakt kan worden met de betreffende marktplaats.

"Betalen op basis van een match, een percentage van het uurtarief of een vast bedrag per maand heeft in dat geval de voorkeur", aldus het Barometer-onderzoek.

Bron: NUzakelijk

 

house  Terug naar Newsblog
 

 

Gay Entrepreneurs

Gay Entrepreneurs is in het leven geroepen om een netwerk te creëren tussen homo ondernemers in Nederland en België. Onder het motto “groeien door verbinding” wil ik samen met jullie de handen ineen slaan.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten binnen ons netwerk! Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

New members

LisboaB.02.Timo-Descamps02.JeroenKijkindeVegte03.Maxwellnes07.Job-Zwemmer06.EgbertjanKroes

B.09.Fabio02.MartijnRoost212.SailorDudesderrek brouwerB.02.Jens07.MarcJoosten

01.ABaumann0308.Soho213.MaleExplorer201.AllanVosBelle-vie07.-Martijn-Bruil

Quotes

99.02ErolOztan

Erol Oztan, Architect

Het bundelen van krachten kan alleen maar versterkend werken. Be the Change.